Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület - 8874 Kerkaszentkirály, Petőfi Sándor utca 1.
     
"Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa"

HVS felülvizsgálat


A III. LEADER pályázati kör tervezett folyamata és dokumentumai

Felhívjuk minden érdeklődő figyelmét, hogy 2013-ban jelentősen átalakul a LEADER pályázati rendszer. Az egyik legfontosabb változás, hogy "kvázi" két körössé válik a pályáztatás, ugyanis első lépésben projektadatlapot kell benyújtani a Helyi Bíráló Bizottsághoz (HBB), és ha a HBB támogatja a kezdeményezést, akkor nyújtható be a klasszikus értelembe vett pályázat.
(nagyításhoz katt a képre)

A LEADER jogcímrendelet (pillanatnyilag még nem jelent meg) és a LEADER Intézkedési Terv alapján lehet majd benyújtani elektronikus úton a pályázatokat 2013. június 2-től. Utóbbi dokumentumot a HACS-ok állították össze, ez a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia része. Fontos azonban, hogy ezeket a dokumentumokat az Irányító Hatóság felülvizsgálja, ezért előfordulhatnak bennük módosítások. A projektek időben történő előkészítése érdekében azonban közzétesszük mind az Intézkedési Tervet, mint pedig annak mellékleteit!
 
KÉRJÜK KATTINTSON A MEGTEKINTENI KÍVÁNT DOKUMENTUM IKONJÁRA!
 
LEADER INTÉZKEDÉSI TERV (a word formátumú változat (docx és doc) tartalmazza valamennyi mellékletet is és magát a projekt adatlapot!) (doc)  (docx)

PROJEKT ADATLAP  (doc) (docx)

MELLÉKLETEK (katt a megtekinteni kívánt mellékletre!) - docx és xlsx formátumban
  1. számú melléklet Tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat formanyomtatvány
  2. számú melléklet Költségvetés formanyomtatvány
  3. számú melléklet árajánlat minta (benne külön az elektronikus árajánlatokra is) formanyomtatvány
  4. számú melléklet Együttműködési megállapodás formanyomtatvány
  5. számú melléklet Nyilatkozat egységes arculatról formanyomtatvány
  6. számú melléklet Nyilatkozat a projekt tartalmáról formanyomtatvány
  7. számú melléklet Nyilatkozat Tájértékről formanyomtatvány
  8. számú melléklet Nyilatkozat térségi hatókörről formanyomtatvány
          Mellékletek egyben doc és xls formátumban (zip)

FELHÍVJUK A PÁLYÁZÓK FIGYELMÉT, HOGY A LEADER INTÉZKEDÉSI TERVET MÉG NEM HAGYTA JÓVÁ A VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM (EZT 2013. MÁJUS 21-IG KELL MEGTENNIE), EZÉRT A HONLAPON TALÁLHATÓ DOKUMENTUMOK (HVS, LEADER INTÉZKEDÉSI TERV, PROJEKTADATLAP, MELLÉKLETEK) NEM TEKINTHETŐK VÉGLEGESNEK, EZEK MÓDOSULHATNAK!

A pályázónak a dolga tahát az, hogy projektötlete alapján kitölti a projekt adatlapot, mellé rakja azokat a mellékleteket amelyeket az általa megcélzott intézkedés kér, majd beküldi a Helyi Bíráló Bizottsághoz!
A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesüle azért kér be viszonylag kimunkált projekt ötleteket és számos mellékletet, hogy elejét vegye annak, hogy a pályázati körben essenek ki ügyfelek, ott ugyanis hiánypótlásnak már helye nincs!

A Helyi Bíráló Bizottság vagy elutasítja a projektet vagy támogatja. Előbbi esetben átdolgozás után újra meg lehet próbálni a benyújtást! Utóbbi esetben a HBB támogató nyilatkozatot ad, amely az MVH felé benyújtandó pályázat kötelező, nem hiánypótolható melléklete, nélküle érvényesen pályázni nem lehet!
 


Emlékeztető közgyűlésről

2013. április 15.

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület közgyűlése 2013. április 12-én tartotta soros ülését, melyen egyebek között a HVS 2013. évi felülvizsgálata és a Helyi Bíróló Bizottság megválasztása volt a téma. A közgyűlés előterjesztés szerint elfogadta a felülvizsgált HVS szövegét, mely magában foglalta a 2013. évi LEADER Intézkedési Tervet is.

Mindezeket a dokumentumokat külön menüpontba szedve töltjük fel oldalunkra a könnyebb eligazodás kedvéért!

Megtörtént a Helyi Bíráló Bizottság megválasztása. A HBB tagjai lettek: Becze József, Iványi László, Kovács Károlyné, Kondákor József, Nyakas István, Preksen László, póttagok: Czupi József, Németh Géza, Ruzsics Milán, Vlasics Lajos.
 

A közgyűlés (határozatképes) jegyzőkönyve ide kattintva tekinthető meg: jegyzőkönyv 2013.IV.12Közgyűlés - HVS elfogadás, HBB választás

2013. április 8.

A Zala Zöld Szíve
Vidékfejlesztési Egyesület 2013. április 12-én tartja közgyűlését, melynek két leglényegesebb pontja a 2013. évi HVS felülvizsgálat, az átdolgozott HVS elfogadása, valamint a Helyi Bíráló Bizottság (HBB) tagjainak megválasztása. A HVS módosítása kapcsán, előterjesztésként az alábbi dokumentumokat mellékeljük:

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (2013. évi módosított) TERVEZET
LEADER Intézkedési Terv TERVEZET

A közgyűlés ideje: 2013. április 12.
A közgyűlés helye: Kerkaszentkirály - Természetház, kisterem

Minden egyesületi tagot szívesen látunk!

 


Emlékeztető HVS felülvizsgálati fórumról

2013. április 10-én került megrendezésre az újabb HVS felülvizsgálatot érintő fórum, ahol már konkrét fejlesztési irányokról egyeztettek a jelenlévők. E fórumról készült emlékeztető itt érhető el: emlékeztető
 


HVS felülvizsgálatot előkészítő fórum - MEGHÍVÓ

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület a rendelkezésre álló rövid határidők figyelembevételével végzi a HVS felülvizsgálat folyamatát, melynek újabb állomása egy tájékoztató fórum megrendezése. A rendezvényen az egyesület elnöksége, az FB tagjai, az előző LEADER pályázati körben tevékenykedő HBB és Tervezői Csoport tagjai, a térség legjelentősebb idegenforgalmi szakemberei, vállalkozói vesznek elsősorban részt, azonban az ülés nyílt, így azon minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Helyszín: Kerkaszentkirály, Természetház - kisterem (földszint)
Időpont: 2013. április 10. - 10. óra

 


Emlékeztető a HVS előkészítő fórumról

2013. április 2.


2013. március 29-én került megrendezésre az első egyeztető fórum a 2013. évi HVS felülvizsgálat kapcsán. E fórumról készült emlékeztető itt érhető el: emlékeztető


HVS felülvizsgálatot előkészítő fórum - MEGHÍVÓ

 
2013. március 26.

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület a rendelkezésre álló rövid határidők figyelembevételével megkezdi a HVS felülvizsgálat előkészítését, melynek első állomása egy tájékoztató fórum megrendezése. A rendezvényen az egyesület elnöksége, az FB tagjai, az előző LEADER pályázati körben tevékenykedő HBB és Tervezői Csoport tagjai vesznek elsősorban részt, azonban az ülés nyílt, így azon minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Helyszín: Kerkaszentkirály, Természetház - kisterem (földszint)
Időpont: 2013. március 29. - 9. óra
HVS felülvizsgálat 2013 - LEADER III. pályázati kör előkészítése

2013. március 22.

A Vidékfejlesztési Minisztérium, mint a Darányi Ignác Terv Irányító Hatósága a harmadik LEADER pályázati kör (LEADER TK3) előkészítése érdekében kezdeményezte a LEADER HACS-ok Helyi Vidékfejlesztési Terveinek (HVS) felülvizsgálatát. Minderre 2013. április 12-ig van lehetőség, ugyanis legkésőbb ekkor már el kell fogadni a LEADER közösségek döntéshozó testületeinek (közgyűlés) a módosított dokumentumokat!

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület is elkezdte ezt a munkát a projekt ötletek összegyűjtésével, mely során kürülbelül 100 projektötlet érkezett be hozzánk.


A HVS felülvizsgálat nyilvános, mindenkinek a javaslatait, véleményét várjuk! A stratégia újragondolásával kapcsolatban az egyesület tagságát és minden érdeklődőt honlapunkon keresztül folyamatosan tájékoztatunk, kérjük kísérje figyelemmel azt!

A HVS felülvizsgálat 2013. március 21-ével kezdődött és a már említett időpontig, 2013. április 12-ig tart! Ez idő alatt kell közösségünk számára megfogalmazni azokat a célokat, melyek a III. LEADER pályázati körben megpályázhatók lesznek!

 


2011.05.26
Elfogadásra került a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület módosított Helyi Vidékfejlesztési Stratégiája

2011. május 26-án a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület közgyűlése elfogadta a módosított Helyi Vidékfejlesztési Stratégiát. A véglegesített dokumentumok az alábbi linkre kattintva érhetők el:

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia:


LEADER célterülettervező excel tábla:

LEADER kritériumok:

LEADER forrástábla:

Formanyomtatványok:


2011.05.16
Közgyűlési meghívó - lezárul a HVS felülvizsgálat

Tájékoztatjuk az egyesület tagságát, hogy a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület 2011. május 25-én, 14 órai kezdettel tartja soros közgyűlését Kerkaszentkirályon, a Természetházban. A tervezett napirendi pontok között a véglegesített HVS megtárgyalása is szerepel!

A HVS letölthető innen: véglegesített HVS


2011.05.04

Az IH és az MVH által elfogadott, a HVS felülvizsgálattal kapcsolatos dokumentumok
MUNKAANYAGOK!
(A véglegesített dokumentumokat lásd a 2011.05.26-i bejegyzésnél!)


LEADER célterület ter
vező excel tábla:
LEADER kritériumok:


LEADER forrástábla:
LEADER célterületekhez tartozó formanyomtatványok:2011.04.29
Egyeztetések a célterülettervezéssel kapcsolatban az MVH-val és az IH-val!

2011. áp
rilis 26-án Zalaegerszegen az MVH megyei kirendeltségén került sor a célterülettervezési excel tábla és a forrásallokációs tábla, továbbá a HACS által elkészített formanyomtatványok áttekintésére, melyet 2011. április 28-án délután, az MVH budapesti székházában követett egy újabb egyeztetés!
Mindezek eredményeképpen a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület valamennyi célterületét az IH és az MVH jóváhagyta! A végleges célterülettervezési excel tábla, forrásallokációs tábla és a formanyomtatványok hamarosan elérhetők lesznek mindenki számára a weboldalon!


2011.04.19
Meghívó Tervezői Csoport ülésre


Minden érdeklődőt szeretettel várunk a 2011. április 22-én, Kerkaszentkirályon a Természetházban 9 órától  megrendezésre kerülő Tervezői Csoport ülésre, melynek témája a LEADER célterületek véglegesítése lesz!
2011.04.13

Célterület tervezés és forrásallokáció aktuális állapota

Jelenleg a Tervezői Csoport a HVS LEADER célterületeinek tervezését végzi. A célterület tervezői excel tábla aktuális adattartalma az alábbi linkre kattintva érhető el:
LEADER célterülettervezési excel tábla (aktuális)

A célterület tervezés során a forrásallokációs feladatokat külön erre a célra készített excel táblában kell elvégezni, melynek aktuális állását megtekinthetik az alábbi linkre kattintva:

célterület forrásallokációs excel tábla2011.04.07.
III. tengelyes kiegészítő forrás a LEADER HACS-oknak!

A III. tengelyes forráskiegészítésről szóló ÚMVP Irányító Hatóságának 46/2011 (IV.6) közleménye az alábbi linken érhető el:

IH közlemény2011.04.05.

A 2011.04.04-i HVS Tervezői Csoport ülés jegyzőkönyve  elérhető az alábbi linkre kattintva:

jegyzőkönyv
2011.04.05
Célterület tervezési útmutató és LEADER rendelettervezet

Az IH a mai napon juttatta el a HACS-ok részére a jaavított clterület útmutatót és a LEADER rendelettervezet legújabb változatát!
A szóbanforgó dokumentumok zip file-ként tölthetők le az alábbi linkre kattintva!

útmutató és rendelettervezet (zip)


2011.03.30.
Tervezői Csoport ülés

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület  HVS felülvizsgálatot végző Tervezői csoportja 2011. április 4-én /hétfőn/ 10 órakor Kerkaszentkirályon a Természetházban tartja soron következő ülését .
Tervezett program: LEADER célterületek véglegesítése, tartalmának pontosítása.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!2011.03.24.

A 2011.03.25-én megrendezésre kerülő HVS projekt-ötlet fórum előadásának anyaga az alábbi linkre kattinva érhető el:
HVS felülvizsgálat2011. március 21.

A 2011. március 18-i dátummal a Vidékfejlesztési Minisztérium ÚMVP Irányító Hatósága  megjelentette 24/2011 (III.18.) számú közleményét. Ez a jogszabály a LEADER HACS-ok részére a 147/2007 (XII.4) FVM rendeletben allokált forrás mellé plussz, azaz kiegészítő forrást biztosít a fejlesztések finanszírozása érdekében.

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület ennek értelmében 2011. évben 145 722 423 Ft plussz kiegészítést kap a LEADER célterületek végrehajtása érdekében.
A jogszabály teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el: 24/2011 (III. 18.) IH közlemény


2011.03.21
Célterület tervezési útmutató

Az alábbi csomagolt (zip) file-ban található az IH által kiküldött célterület tervezéssel kapcsolatos útmutató! Letölteni az alábbi linkre kattintva lehetséges!

célterület útmutató (zip)2011.03.17.

 A HVS felülvizsgálata és projektötlet gyűjtés tárgyában megrendezett fórumokról készített dokumentációk (meghívó, jelenléti ív, emlékeztető, fotódokumentáció) az alábbi linkeken érhető el településenként:

* pusztamagyaródi fórum

* lenti fórum         
        


2011.03.12
Elnökségi ülés a HVS első részének elfogadásáról
 
2011. március 11-én Kerkaszentkirályon a Természetházban tartotta soros ülését a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület elnöksége. Az ülés egyetlen napirendi pontja a készülő új HVS első részének elfogadása volt! Az elnökségi ülés jegyzőkönyve és a HVS (aktuális állapotban) az alábbi linkekre kattintva tekinthető meg:


2011.03.12
Tervezői Csoport ülés a HVS első szakaszának lezárása tárgyában


2011. március 11-i TCS ülés jegyzőkönyve és jelenléti íve az alábbi linkre kattintva tekinthatő meg!

TCS ülés jegyzőkönyve
 


2011.03.10
Tervezői Csoport ülés

2011. március 11-én 9 órai kezdettel a HVS felülvizsgálatot végző tervezői csoport soros ülését tartja Kerkaszentkirályon a Természetházban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

2011.03.10
Tervezői Csoport ülés

2011.március 9-én Bázakerettyén megrendezett tervezői csoport ülésen a jövőkép, a célkitűzések meghatározása került napirendre. Az ülés jegyzőkönyve és jelenléti íve az alábbi linkra kattintva tekinthető meg:


2011.03.04
Tervezői Csoport ülés


A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület HVS felülvizsgálatot végző tervezői csoportja 2011. március 9-én 10 órai kezdettel Bázakerettyén a polgármesteri hivatal tárgyalótermében tartja ülését, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!
2011.02.16
Módosultak a 2011. évi Leader pályázatok beadási határidői - 10/2011 (II.14) IH közlemény

2011-ben várhatóan június-július hónapokban lehet a pályázatokat benyújtani, erről tájékoztat minket az említett IH közlemény:A szóbanforgó jogszabály az alábbi linkre kattintva tölthető le pdf formátumban:

10/2011 (II.14) IH közlemény


2011.02.15
Indul a projektötlet gyűjtés!

A HVS felülvizsgálat megkezdésével együtt elkezdődik a projektötletek összegyűjtése. Ezek lesznek azok, amelyek a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia alapját jelentik mejd, ezért igen komoly jelentőséggel bírnak! Ezt felismerve az egyesület vezetősége számos fórumot tart a projektötletek összegyűjtése, gondolatébresztés céljából!
Várhatóan 2011. március 4-ig lehet projektötleteket benyújtani. Kérjük, hogy ha van olyan elképzelése és ötlete, melyet az ÚMVP III. és IV. tengelyének forrásainak felhasználásával kíván valóra váltani, akkor töltsön ki egy projektötlet adatlapot és juttassa el egyesüeltünkhöz.
E dokumentumoknak eredetinek és aláírtnak kell lennie ezért kérjük, hogy vagy postán juttassa el részünkre, vagy ügyfélfogadási időben a munkaszervezet irodájában vagy pedig a személyes konzultációk, fórumok alkalmával adja át munkatársainknak!
 
A projektötlet adatlap letölthető innen: projektötlet adatlap


2011.02.14
Tervezői Csoport tagjai

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület 2011. február 14-én tartotta HVS felülvizsgálatot indító fórumát, melyen többek között megválasztásra került a Tervezői Csoport. E testület névsorát az alábbi linkre kattintva érhetik el:


2011.02.14
HVS felülvizsgálat indító fórum
 
A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület 2011. február 14-én tartotta HVS felülvizsgálatot indító fórumát, melynek jegyzőkönyve és jelenléti íve az alábbi linkre kattintva érhető el:


2011.02.07
HVS felülvizsgálat dokumentumai
:

A szóbanforgó dokumentumok az alábbi linkekre kattintva érhetőek el:

HVS tervezési útmutató

6/2011 (II.4) IH közlemény helyesbítése 


2011.02.07
Meghívó HVS felülvizsgálat indító fórumára

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület 2011. február 14-én Kerkaszentkirályon, a Természetházban tartja HVS felülvizsgálatra vonatkozó indító fórumát, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az egyesület tagjait a téma fontosságára való tekintettel postai és elektronikus úton is kiértesítünk, illetve kiértesítettünk!
 
A rendezvényre vonatkozó hirdetmény az alábbi linkre kattintva érhető el:
hirdetmény 2011.02.14
 


2011.02.07
Az ÚMVP Irányító Hatóságának 6/2011 (II.4.) közleménye

a 93/2007. (VII. 29.) FVM rendelet, valamint a 147/2007. (XII. 4.) FVM rendelet alapján elkészült a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (HVS) felülvizsgálatáról, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) Irányító Hatóságához (IH) történő benyújtásáról, valamint a LEADER Helyi Akciócsoport (HACS) ezzel kapcsolatos feladatairól.

A jogszabály teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el:
© 2009 Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület - Minden jog fenntartva